Programhistorik

Arrangörer vid sammankomsterna där ej annat anges är Grödinge Hembygdsförening och Studieförbundet Vuxenskolan. Ingen entréavgift om inget annat anges.
GÖKOTTA
Torsdagen 13 maj Kristi Himmelsfärdsdag. Samling kl 06.00 vid Vårstahallen. Vi går en kort promenad
till en vacker plats i närheten och lyssnar på vårfåglarnas ”glada” sång. Ta med lite fika och smörgås, kikare,
fågelbok om du har, kläder för väder. Kontaktperson: Bertil Dahlby, tel 530 258 95.
SKOLDAGARNA
Tisdag 18 och onsdag 19 maj är det skoldagar i Vasastugan.;
VÄRDERINGSKVÄLL
Torsdagen 27 maj i Vasastugan mellan kl 17 och 20 med Peter Norén från auktionshuset Lauritz.com
och keramikhuset i Grödinge. Värdering av allt från dyrare antikviteter till kuriosa. Ej mynt eller frimärken.
Tag med vad du vill ha värderat. Friviligt inträde, föreningen tar tacksamt emot ditt stöd!
Åter startsidan
Sidan uppdaterad 7 maj 2010 SS
Arrangörer vid sammankomsterna, där ej annat anges, är Grödinge Hembygdsförening
och Studieförbundet Vuxenskolan. Ingen entréavgift om inget annat anges.
OBS! Platsantalet är begränsat till 55 personer.

PROGRAM HÖSTEN 2018

75 ÅR MED GRÖDINGE HEMBYGDSFÖRENING

Lördag - söndag 20 - 21 oktober kl 12.00 – 15.00

Lördag 27 oktober kl 12.00 - 15.00 och söndag 28 oktober kl 12.00 - 14.00

Mycket hinner hända i en förening under 75 år. Utställningen visar många gamla och nya fotografier, påminner om stora händelser i vår verksamhet och presenterar personer som betytt mycket för föreningen. Iselsta gammelgård, det Rosenqvistska hemmet och andra generösa gåvor presenteras liksom Grödingebladet/Grödinge hembygdstidning genom åren och axplock ur den rikhaltiga programverksamheten.

Enkel kaffeservering. Visas i Vasastugans nedre våning.

MIN HEMBYGD

Söndag 28 oktober kl 14.00

Allan Blomkvist berättar om sin barndom och ungdom i Grödinge och Sorunda på 30- och 40-talet, med utgångspunkt från sin nyutkomna bok. Boken kan köpas på plats, pris 200 kr.

Entré 100 kr. Kaffeservering.

FARMOR HILDA DIKTAR

Söndag 11 november kl 14.00

Hilda Carlsson, född Widblom, kom som 15-åring 1906 från Jämtland till Byrsta kvarn. Hon levde merparten av sina 84 år i den gamla kvarnstugan. Sång och musik var glädje och tröst under hela livet. Hilda skrev också egna dikter och texter. Hennes dagsverser och insändare publicerades i Länstidningen under 40-50 talet och när någon person i bygden skulle firas skrev Hilda hyllningssånger, som hon framförde till kända melodier. Barnbarnet Gunilla Carlsson berättar och framför några exempel ur Hildas samlingar.

Entré 100 kr. Kaffeservering.

JULMARKNAD

Lördag 24 november kl 12.00 – 15.00

Lös julklappsproblemen med hantverksprodukter från trakten. Försäljning av hembygdsföreningens fina pepparkaksmått, grödingebroschen, korsnäskrukan, böcker och hembakat. Lotterier och kaffeservering.